Någon borde ta tag i det här… gästspel på Folkoperan 26 april

Den 26 april ges föreställningen ”Någon borde ta tag i det här…” på Folkoperan kl 14.00 och 20.00.

Någon borde ta tag i det här…

Tonsättare, text och konstnärlig idé: Maria Lithell Flyg

Dansare och koreograf: Disa Krosness. Sång: Thomas Sepp. Dirigent: Andreas Eriksson Kostym: SaraLo Serra Dur: 20 min

Vi säger att vi lever i ett fritt samhälle men hur fria är vi egentligen? Hur mycket styrs vi av normer, ekonomi, politik, vår egen kropps begränsningar? Hur styrda är vi av den ekonomiska politik vi lever i där fri konkurrens och det fria skolvalet påverkar såväl våra barns kunskapsutveckling som konsumtionssamhällets oreflekterade hyllning av den fria konkurrensen.

Vi vet att det inte längre är hållbart att leva i det konsumtionssamhälle vi nu gör. Ändå fortsätter vi. Men vem ska egentligen ta tag i det här med jordens uppvärmning? Är det mitt ansvar? Frågan är ju så diffus och så stor och kommer drabba först mina barns barn. Ansvaret faller liksom mellan stolarna… Samtidigt känns det så futtigt att bara sopsortera… Kommer jag kunna stå där och se mina barnbarn i ögonen och säga att jag är skuldfri? Någon borde ta tag i det här…

jordglob