Kungliga Operan, Short Stories III

I höst (2021) komponerar Maria en kortopera till Kungliga Operan. Libretto skrivs av Hanna Nygren. Regi: Helle Rossing. Uruppförande av Min tur nu Rotundan, Kungliga Operan den 29 maj, kl 15.00, 2022. https://www.operan.se/forestallningar/short-stories-iii/

Under våren väntas även uruppförandet av ett Requiem över växter och djur, Frid-lyst. Sofia Vokalensemble kommer uruppföra detta 30 minuter långa verk under ledning av Bengt Ollén den 13 mars, 2022. Konserten kommer även spelas in, och sändas, av Sveriges Radio, P2.

Innan dess väntar även ett uruppförande 28 november, kl 15.00, 2021 av Adolf Fredriks Flickkör under ledning av Fredrik Winberg. Maria har tonsatt Karin Boyes dikt Ja, visst gör det ont!  https://www.korcentrumsyd.lu.se/konserter-1/contemporary-choir

Tre beställningsverk till Jemtlands Salongsorkester, Estrad Norr, väntar också på sina uruppföranden. Titta under fliken Kalendarium för uppdatering gällande datum och plats.

  • Väntan, for Chamber Orchestra, commissioned by Jemtlands Salongsorkester, Estrad Norr (2021).
  • What’s in a name? for 7 strings (3, 2, 1, 1), commissioned by Jemtlands Salongsorkester, Estrad Norr, (2021).
  • 21 gram for clarinet, perc. and viola (2021), commissioned by Jemtlands Salongsorkester, Estrad Norr.

Även fyra uruppföranden med Lisa Carlioth, sopran (Radiokören), Niklas Andersson, klarinett (SRSO), Johanna Sjunnesson, cello (SRSO) och Martin Sturfält, piano väntar i programserien Chamber Unplugged, Sveriges Radio, Studio 2. Återkommer med tid och datum.

  • Nära ögat, for piano, clarinet and soprano, Wislava Szymborska, translation into Swedish by Anders Bodegård. (2020).
  • Du är min renaste tröst, for soprano and piano. Poem by Karin Boye, (2020).
  • Stjärnorna for soprano, piano and cello. Poem by Edith Södergran, (2020).
  • Bestigning for soprano, piano and clarinet. Lyrics by Greta Sundberg inspired by Fredrika Bremers life (2020).

www.operan.se/forestallningar/short-stories-iii/