Finska Cuore Ensemble, barnopera och slagverksduo samt Klingande Akademie

I vår skriver Maria en slagverksduo till Mika Takehara och Ludvig Nilsson (stämledare Hovkapellet).

Samt en barnopera till det Göteborgsbaserade operakompaniet Man must sing med musiker ur Gageego. Libretto: Kristian Hallberg’Jag har aldrig känt så här för någon och det är inte en grej jag säger till alla’.

Dessutom komponerar hon en klarinettkvintett till den finska Cuore Ensemble:

  • clarinetist Veera Myllyniemi (Finnish National Opera Orchestra)
  • violin player Petteri Iivonen (Paris Opera)
  • violin player Leena Jaakkola (Finnish Radio Symphony Orchestra)
  • viola player Eriikka Nylund (Swedish Radio Symphony Orchestra)
  • cellist Samuli Peltonen (Finnish National Opera Orchestra)

Den 8 mars, kl 13.30-16.30 blir det Klingande Akademie. Elin Kanhov (doktor i musikvetenskap) föreläser om musik och miljö på Kungliga Musikhögskolan, öppet kompositionsforum, sal 1E207, där hon bland annat talar om Marias körverk ’Frid-lyst – requiem över växter och djur’, Karin Rehnqvists ’Silent Earth’ och Marie Samulessons ’Brandnäva’. Levande musik av Anders Lagerqvist (vln) och Jacob Kellerman (git).